για την Ευρώπη.

Το δίλημμα των εκλογών, όπως το διατυπώνουν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Ζ.-Μ. Μπαρόζο και εμμέσως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, είναι: ψηφίστε για την εφαρμογή του Μνημονίου και παραμονή στην ΕΕ ή η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Πώς το σχολιάζετε;Δεν ψηφίζουμε με οδηγό τον φόβο και δεν υπάρχει δίλημμα. Οι Ελληνες έχουν κάνει εδώ και δεκαετίες την επιλογή τους, είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρ. Ενωσης στις καλές και τις κακές μέρες. Επισημαίνουμε ότι αυτοί που μας βύθισαν στην κρίση, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δεν μπορούν να μας βγάλουν από αυτή. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Οι οικονομικές δυσκολίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με περισσότερη και πιο αλληλέγγυα Ευρώπη. Η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να διαμορφωθούν βιώσιμα κυβερνητικά σχήματα, γύρω από δύο άξονες: την εξασφάλιση της παραμονής μας στην Ευρώπη, τη ματαίωση των σεναρίων επιστροφής στη δραχμή και την προσπάθεια απαγκίστρωσης από τους επώδυνους όρους του Μνημονίου.   ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ

δημοσιεύτηκε στη Θεσσαλονίκη της 23ης Απριλίου 2012

Η Ε.Ε των εργαζομένων

Η κρίση ανέδειξε ένα θεμελιώδες δίλημμα για την Ελλάδα, που μέχρι πρόσφατα για την πλειοψηφία των ανθρώπων και τωνπολιτικών δυνάμεων θεωρείτο λυμένο. Θέλουμε να πορευτούμε μέσα ή έξω από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την Ε.Ε., την ευρωζώνη, το Σένγκεν;Για μένα η απάντηση είναι σαφής:

μόνο μέσα στο ευρωπαϊκό σπίτι μπορούν οι λαοί να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον, όσο μεγάλα προβλήματα συγκρότησης και πολιτικής ηγεσίας αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ε.Ε.

Στο πολύπλοκο και δύσκολο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης η Ευρώπη,
έστω και λαβωμένη, αντέχει ακόμη να … >>>  koutsomitelis Europe

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s